31 Ekim 2014 Cuma

ÇİLEKLİ MAGNOLİA

MAGNOLIA (MANOLYA) PUDİNG

Malzeme Listesi:

(Bu ölçüyle 5-6 küçük kavanoz çıkıyor. Dilerseniz miktarı 2 katına çıkarabilirsiniz)
  • 500 ml süt (Bazen, 200 ml’sini SEK’in çilekli sütünden kullanıp, kalanını normal sütle tamamlıyorum. Çok hoş oluyor, tavsiye ederim)
  • 1 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa, yarım paket toz vanilin)
  • 1/2 paket (100 ml) krema (tercihen SEK)
  • 1 küçük paket bebe bisküvisi (veya Eti Burçak, Kakaolu ya da Sade petit-beurre bisküvi kullanabilirsiniz)
  • Yeteri kadar çilek veya muz
  • Yapılışı:

    • Bisküvileri rondodan geçirin
    • Çilekleri 1-2 mm eninde yuvarlak dilimleyin
    • Orta boy bir tencereye ya da sos kabına -krema hariç- tüm malzemeyi koyup karıştırın ve kısık ateşte bir tel yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin
    • Puding koyulaşınca (bir taşım kaynayınca) ocağın altını kapatıp, içine kremayı koyun ve ister mikser yardımıyla, ister telle iyice çırpın
    • Pudingin çok soğuyup katılaşmasına fırsat vermeden (en iyisi ılıkken) kavanozlara yerleştirme işlemine başlayın (dilerseniz servis tabağı da kullanabilirsiniz ama kavanoz içindeki sunumunu daha sempatik buluyorum).  Bunu biraz da bisküvilerin pudingle birlikte beklerken hafifçe yumuşamaları için yapıyoruz
    • Kavanozları önünüze dizin
    • Hepsine önce birer yemek kaşığı bisküvi koyun
    • Sonra çilekleri kenarlara yapıştırarak kavanozu çevreleyin
    • Üzerine bir miktar puding döküp, yeniden çilek dizin (çilekleri dilerseniz orta katta direk pudingin üzerine de koyabilirsiniz) ve yine bir kaşık bisküvi koyun

  • Sonra yine biraz puding ve en son bisküvi ile tamamlayın (iki kat yapmak istemezseniz, yalnızca bisküvi/puding/bisküvi olarak da yapabilirsiniz.)
  • Üzerlerine birer dilim çilek koyduktan sonra, kapaklarını kapayıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder