MALZEMELER:
- 1kg un
- 50 gr şeker
- 25 gr tuz
- 100gr ayçiçek yağı
- 1 yumurta
- 500 gr su
- 25 gr maya
Diğer Malzemeler:
- 1'e 1 sulandırılmış üzüm pekmezi
- Kavrulmuş susam
YAPILIŞI: Yoğurma kabına su, süt ve yağı koyup içine mayayı, tuzu ve şekeri ekleyelim. Karıştırıp mayanın erimesini sağlayalım. Unu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Ağzını kapatıp 1 saat dinlenedirelim. 1 saat sonunda mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta yuvarlayarak silindir haline getirelim. Kendi ekseninde çevirip birleştirip simit şekli verelim. Büyükçe bir kaseye pekmezi ve suyu koyup karıştıralım. Yaptığımız simitlerin her yerini önce pekmezli suya sonra susama bulayalım. Tepsiyi yağlayıp yaptığımız simitleri tepsiye dizelim. Isıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder