Malzemeler:

200 gr. çiğ krema (1 küçük paket)
1 adet kek (çikolatalı yada meyva parçalı)
Kaplamak için:
1 küçük kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem
Yapılışı:
Bu benim oğlumun en sevdiği tatlılardan biridir. İsterseniz truff' u beyaz çikolata ile, isterseniz bitter çikolata ile, isterseniz de sütlü çikolatayla deneyebilirsiniz.
Kremayı orta boy tabanı kalın bir tencereye alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları ekleyin ve eriyene kadar çırpın. Eriyince ocaktan alın.
Mümkünse önceden yaptığınız (biraz bayatlamış kekle daha güzel oluyor)(ben çoğu zaman yenmeyen kekleri buzluğa atıyorum.)
Mümkünse önceden yaptığınız (biraz bayatlamış kekle daha güzel oluyor)(ben çoğu zaman yenmeyen kekleri buzluğa atıyorum.)
Keki elinizle ufalayın. Oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı ufalanmış kekle birleştirin ve yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizde yuvarlayın (elinizde yuvarlarken ısınacak ve bulaması daha kolay olacak) ve her bir topu isteğinize göre kakao, hindistan cevizi, badem, fıstık, dövülmüş fındık parçalarına bulayın. (isterseniz truff'u tekrar çikolayata da bulayabilirsiniz )
Truff kağıtlarında servis yaparsanız görsel olarak daha güzel bir sunum olacaktır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder