Çocukların bayılarak yiyeceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. piyasa da çoğunlukla glikoz şurubu koyularak satılan bu ürünleri niçin evde kendiniz yapmayasınız ki? işte sizin için tarifi burada paylaşıyoruz.
Malzemeleri
2 Çay bardağı kabuksuz kavrulmuş yerfıstığı
2,5 Su bardağı un
1 Su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır unu
1 Su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır unu
Üzeri İçin
1 Su bardağı rendelenmiş çikolata
Çikolata Sosu Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü eritelim .(not : benmari usulü eritirken kaynamış suyun buharında eritme işlemini yapın)
Yer fıstıklı Çikolatalı Baton Yapılışı
Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Yer fıstıklarını çok ufalmayacak şekilde parçalayalım.
Yer fıstıklarını çok ufalmayacak şekilde parçalayalım.
Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamı alıncaya kadar mikserde çırpalım.
Parçalanmış fıstıkları , elenmiş unu ,mısır ununu ,yumurtayı ve sütü karıştırarak yoğuralım.
Elimize yapışmayan,elastiki bir hamur hazırlayalım.Gerekirse azar azar un yada süt ekleyelim.
Unladığımız tezgahta yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak,rulo yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine batonları dizelim.Altın rengini alana kadar pişirelim.
Batonlarımız soğuduktan sonra fırın ızgarası üzerindeyken çikolata sürelim ve oda ısısında bekletelim.
Parçalanmış fıstıkları , elenmiş unu ,mısır ununu ,yumurtayı ve sütü karıştırarak yoğuralım.
Elimize yapışmayan,elastiki bir hamur hazırlayalım.Gerekirse azar azar un yada süt ekleyelim.
Unladığımız tezgahta yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak,rulo yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine batonları dizelim.Altın rengini alana kadar pişirelim.
Batonlarımız soğuduktan sonra fırın ızgarası üzerindeyken çikolata sürelim ve oda ısısında bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder