31 Ekim 2014 Cuma

YER FISTIKLI ÇİKOLATALI BATON




Çocukların bayılarak yiyeceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. piyasa da çoğunlukla glikoz şurubu koyularak satılan bu ürünleri niçin evde kendiniz yapmayasınız ki?   işte sizin için tarifi burada paylaşıyoruz.
 Malzemeleri
1 Çay bardağı süt
1 Tane yumurta
1,5 Su bardağı tereyağı
2 Çay bardağı kabuksuz kavrulmuş yerfıstığı
2,5 Su bardağı un
1 Su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır unu

Üzeri İçin
1 Su bardağı rendelenmiş çikolata
Çikolata Sosu Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü eritelim .(not : benmari usulü eritirken kaynamış suyun buharında eritme işlemini yapın)
Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Yer fıstıklarını çok ufalmayacak şekilde parçalayalım.
Tereyağı  ve pudra şekerini krema kıvamı alıncaya kadar mikserde çırpalım.
Parçalanmış  fıstıkları , elenmiş unu ,mısır ununu ,yumurtayı ve sütü karıştırarak yoğuralım.
Elimize yapışmayan,elastiki bir hamur hazırlayalım.Gerekirse azar azar un yada süt ekleyelim.
Unladığımız  tezgahta yoğurduğumuz  hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak,rulo yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine batonları dizelim.Altın rengini alana kadar pişirelim.
Batonlarımız soğuduktan sonra fırın ızgarası üzerindeyken çikolata sürelim ve oda ısısında bekletelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder