5 Kasım 2014 Çarşamba

FESLEĞENLİ CEVİZLİ ÇÖREK (made in bademcizade)

FESLEĞENLİ CEVİZLİ ÇÖREK

Bu tarif tamamen bana aittir.


Hamur için ;

500 gr un
12 gr tuz
1,5 bardak ılık su
1/2 paket yaş maya
12 gr toz şeker

Ara harç;
250 gr. dövülmüş ceviz içi
1 çorba kaşığı dolusu kuru fesleğen
1 adet kırmızı soğan
tuz, karabiber, pul biber


50 gr tereyağ

Üstü için;
1 yumurta sarısı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Harçın Hazırlanışı;
Kırmızı soğan ve tuz  bir tavada içinde  pembeleşene kadar pişirilir. ardından içine dövülmüş ceviz eklenir ve cevizin yağı çıkana kadar pişirilir ve tavanın altı kapatılır. içine fesleğen, karabiber ve pul biber atılıp iyice karıştırılır. soğumaya bırakılır.


Yapılışı;

Mayalı hamur tekniğiyle hazırlanan hamur 20 dk. mayalanmak için üstü streçlenerek bekletilir.
ardından hamur 80 gr. lık bezelere ayrılır ve oval şekilde açılır.hamur kesme aparatıyla uzunlamasına kesikler yapılır. Arasına ilk önce eritilmiş tereyağı sürülür ve hazırladığımız harç serpilir.

Alt sol köşeden başlayarak çaprak şekilde sarmal yapılır. ve rulo haline getirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirilir.  180 derece fırında 20-25 dk. pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz daha önce hazırlamış olduğumuz ( 2-3 yemek kaşığı zeytinyağına- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu karışımı ) sürülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder