PROFİTEROL
Hamur için Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 55 gr tereyağı, tuzsuz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3-4 yumurta
Hamurun Yapılışı
Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve spatula ile hızlı hızlı karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra, ocağa alıp orta ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına aktarın. 5 dakika soğumasını bekledikten sonra yumurtaların birini ekleyip hamur yoğurma mikseri ile veya spatula ile karıştırın, sonra ikincisini ekleyip karıştırın, ve sonra 3'sünü ekleyip karıştırın, eğer hamurunuz pürüzsüz ve hafif parlak ve birazcık da akışkan bir kıvama geldiyse 4. sünü eklemeyin. İhtiyaca göre dördüncü yumurta ilave edilmelidir aksi takdirde hamur çok yumuşak olup tepside kendini bırakıyor. Ben 4 yumurtayı da kullandım.
Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin. Hamuru, hamur sıkma torbasına aktarın ve aralarında yaklaşık 3cm aralıklar bırakarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm çapında topcuklar sıkın. Unutmayın hamur pişince 2 misli kabarıyor. Bu arada öneli olan bu işlemleri hızlı yapmak, hamuru çok bekletmeyin.
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Ve pişme süresi bittikten sonra, fırının kapağını açmadan, içerde 20 dakika kadar beklettim.
Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve spatula ile hızlı hızlı karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra, ocağa alıp orta ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına aktarın. 5 dakika soğumasını bekledikten sonra yumurtaların birini ekleyip hamur yoğurma mikseri ile veya spatula ile karıştırın, sonra ikincisini ekleyip karıştırın, ve sonra 3'sünü ekleyip karıştırın, eğer hamurunuz pürüzsüz ve hafif parlak ve birazcık da akışkan bir kıvama geldiyse 4. sünü eklemeyin. İhtiyaca göre dördüncü yumurta ilave edilmelidir aksi takdirde hamur çok yumuşak olup tepside kendini bırakıyor. Ben 4 yumurtayı da kullandım.
Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin. Hamuru, hamur sıkma torbasına aktarın ve aralarında yaklaşık 3cm aralıklar bırakarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm çapında topcuklar sıkın. Unutmayın hamur pişince 2 misli kabarıyor. Bu arada öneli olan bu işlemleri hızlı yapmak, hamuru çok bekletmeyin.
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Ve pişme süresi bittikten sonra, fırının kapağını açmadan, içerde 20 dakika kadar beklettim.
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 12 yemek kaşığı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için, vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ilınınca vanilyayı ekleyip soğutun. Krem şantileri sütle çırpıp, soğumuş kremayı katıp iyice karıştırın.
Çikolata sosu için;
Sosu için, tüm malzemeleri çikolata dahil birlikte pişirin ve soğuması için bekleyin.
Çikolata sosu için;
- 7 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı kako
- 1 çorba kaşığı nışasta
- 2,5 su bardağı süt
- 100 gr bitter çikolata, parçalanmış
Sosu için, tüm malzemeleri çikolata dahil birlikte pişirin ve soğuması için bekleyin.
Ve Profiterolün birleştirilmesi;
Profiterol Toplarını alttan parmağınızla delerek, bir krema sıkacağı yardımıyla doldurun.ve profiterol kulesi oluşturun .
Profiterol Toplarını alttan parmağınızla delerek, bir krema sıkacağı yardımıyla doldurun.ve profiterol kulesi oluşturun .
NOT: Ben sosu servisten 2-3 saat önce döküyorum. Korkmayın hamur yumuşamıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder