5 Kasım 2014 Çarşamba

ROYAL ICING

Royel ıcıng kısaca mareng kreması ile kurabiye pasta süslemek demek. Bu işin bir püf noktası var oda hazırladığınız kremanın içine limon suyu katacaksınız ki  yumurtada oluşabilecek bakteriyi önlemektir  kesinlikle çiğ kullanmayın.Bu şekilde çiğden bir çok tarife rastladım helede krem şanti gibi kullanıyorlar sağlığınızla oynarsınız !


MALZEMELER:



  • 3 adet yumurta akı
  • 3,5 su bardağı pudra şekeri  (yumurta büyüklüğüne göre pudra şekeri artırılabilir.)
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Sıvı yada toz gıda boyası

YAPILIŞI
  • Pudra şekerini eleyin
  • Yumurta akına limon suyunu ilave edip karıştırın ve pudra şekerini ilave edin.
  • Karışıma limon suyunu ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Kıvamının olup olmadığını anlamak için karışımdan bir kaşık alın ve bir kaseye damlatın yayılmıyor ve şekli sabit duruyorsa olmuştur 
  • Akışkan olursa yavaş yavaş pudra şekeri ekleyerek kıvamı ayarlamaya çalışın.
  • 15 dakika yumurtalı karışı üzerini sitreçleyerek dinlendirin. İçinde köpük kalmaması için bekletmeniz gerekiyor.
  • Renklendirmek için yumurta karışımını bir kaç kaseye bölüp sıvı gıda bıyasından çok az damlatarak renklendirin ve iyice karıştırın.
  • Kurumaması için kaplamayı bekletmeden kullanın.
  • Karışımı yağlı kağıttan yaptığınız huninin içine doldurabileceğiniz gibi spatula, bıçak ya da hazır krema sıkacağıyla da kolaylıkla sürebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin içini doldurmadan önce çok ince uçlu sıkma torbası ile önce kontör çekin ve içini kaşıklada doldura bilirsiniz. Kurumalarını bekledikten sonra tekrar üzerlerine ince uçla desenler yapabilirsiniz.
  • Soğumuş kurabiyelerin üstünü süsleyebilirsiniz. Dilerseniz yenilebilir simler ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder