MALZEMELER:
- 3 adet yumurta akı
- 3,5 su bardağı pudra şekeri (yumurta büyüklüğüne göre pudra şekeri artırılabilir.)
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Sıvı yada toz gıda boyası
YAPILIŞI
- Pudra şekerini eleyin
- Yumurta akına limon suyunu ilave edip karıştırın ve pudra şekerini ilave edin.
- Karışıma limon suyunu ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Kıvamının olup olmadığını anlamak için karışımdan bir kaşık alın ve bir kaseye damlatın yayılmıyor ve şekli sabit duruyorsa olmuştur
- Akışkan olursa yavaş yavaş pudra şekeri ekleyerek kıvamı ayarlamaya çalışın.
- 15 dakika yumurtalı karışı üzerini sitreçleyerek dinlendirin. İçinde köpük kalmaması için bekletmeniz gerekiyor.
- Renklendirmek için yumurta karışımını bir kaç kaseye bölüp sıvı gıda bıyasından çok az damlatarak renklendirin ve iyice karıştırın.
- Kurumaması için kaplamayı bekletmeden kullanın.
- Karışımı yağlı kağıttan yaptığınız huninin içine doldurabileceğiniz gibi spatula, bıçak ya da hazır krema sıkacağıyla da kolaylıkla sürebilirsiniz.
- Kurabiyelerin içini doldurmadan önce çok ince uçlu sıkma torbası ile önce kontör çekin ve içini kaşıklada doldura bilirsiniz. Kurumalarını bekledikten sonra tekrar üzerlerine ince uçla desenler yapabilirsiniz.
- Soğumuş kurabiyelerin üstünü süsleyebilirsiniz. Dilerseniz yenilebilir simler ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder