
Malzemeler: (4 kişilik )
85 gr bitter çikolata ( benim tercihim %70 kakaolu olanlar )
60 gr tereyağı + kapları yağlamak için
2 adet iri boy yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak )
1/2 çay kaşığı krem tartar
1 + 1/2 yemek kaşığı ince toz şeker + kaplara serpmek için (normal beyaz şekeri rondoda çekin)
Hazırlanışı :
-İlk başta Fırını 180 dereceye ısıtma ile başlayın.
- Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerini 1’er tatlı kaşığı toz şekerle kaplayın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölün ve tereyağıyla birlikte bain-marie olarak eritin. İyice eridikten sonra ılınması için bekletin.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını orta hızda mikserle çırpmaya başlayın 1 dakika çırpın, krem tartarı ekleyin ve mikserin hızını artırıp karıştırmaya devam edin. Üzerine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin, karıştırmaya devam edin. Sert tepecikler oluşmaya başladığında çırpma işlemini bırakın.
- Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin.
- Kar haline gelmiş yumurta aklarının 1/3’ünü çikolatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kalan akı da ekleyin, ve bu sefer nazikçe ve çok az karıştırın. Amaç aklar sönmesin.
- Servis kaplarına bölün.
- Önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. - Sufleyi önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmek de mümkün. Sadece fırına vermeden buzdolabında çıkartıp oda ısısına gelmesini beklemeliyiz.
Hadi üşenmeyin ve bu muhteşem lezzeti yapıp sevdiklerinizle paylaşın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder