10 Aralık 2014 Çarşamba

krem şantili kurabiye

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz krem şanti
3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz ya da fındık ya da hiç biri

Yapılışı:

Sıvı yağ ve toz haldeki krem şanti mikserle 5 - 10 dakika çırpılır. İçerisine diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Un miktarını siz ayarlayabilirsiniz.  Yuvarlak şekiller verilir ve tepsiye dizilir. 160 derecede fırında pişirilir. Pişerken rengi beyaz kalacak.  Fırından çıkınca ılıyıncaya  kadar ellemeyin yoksa parçalanır. Kurabiye kendini toparlayınca pudra şekerine bulanır ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder