14 Aralık 2014 Pazar

KOZALAK PASTA

KOZALAK PASTA

Malzemeler :
250 gr. Kakaolu pirinç patlağı 
2 çorba kaşığı bal 
1 çorba kaşığı kakao 
70 gr. Tereyağı
 Bir paket (80 gr.)bitter çikolata 
Yarım bardak kadar iri çekilmiş fındık (isterseniz)
 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri 

Uygulama;  
Genişçe bir kaba tereyağını koyarak düşük ısıdaki ocakta eritin. 
Bu arada bitter çikolatayı da küçük parçalara kırıp tereyağın içine ekleyin.
 Her ikisi de eriyince ocaktan alıp, içine 2 yemek kaşığı bal, 250 gr. Pirinç patlağı ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Son olarak ta fındık parçalarını da ekleyin. 
Klasik limon sıkacağının üst parçasını ters çevirip, çukur kısmına pirinç patlaklarını kaşık yardımıyla doldurun.üzerini hafifçe bastırın ve  ters çevirip servis tabağına aktarın. Bu malzemelerle yaklaşık 18- 20 adet kozalak hazırlamak mümkün.  Kozalak pastanın üzerine, küçük bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpip ve toz antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder