14 Aralık 2014 Pazar

HAVUÇLU KEK

HAVUÇLU KEK


Kek Hamuru İçin:

 5 adet yumurta
 3 su bardağı havuç rendelenmiş 
100 g pecan cevizi 
100 g hindistan cevizi 
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi 
1 portakalın rendesi 
10 g kabartma tozu

 Kreması İçin:

150 g. tereyağı (oda sıcaklığında) 
300 g pudra şekeri 
250 g krem beyaz peynir 
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi




Hazırlanışı:


 Kekin kremasını keki hazırlamadan önce veya kek pişerken hazırlayabilirsiniz.

Tereyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın.
Kremamsı bir kıvam elde ettiğinizde krem beyaz peyniri, zencefil, vanilya esansı ve portakal rendesini ekleyin. İyice karışan kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin.
Havuçları rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
Tüm kuruları ( Un, kabartma tozu, vanilya, karanfil, muskat ve tarçını ) elekten geçirin.
Cevizlerin aroması belirginleşsin diye  fırında ya da teflon tavada pembeleştirin. Fırından çıkarttıktan sonra bıçakla iri parçalar halinde kesin.
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Yavaşça sıvı yağı ekleyin. Sütü ekleyerek çırpın. Daha sonra cevizler, unlu karışım, portakal ve zencefil rendesini ekleyin. (ama bu sefer spatula ile yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırın) Yağladığınız kek kalıbına kek harcını dökün. 180' c  fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Kek soğuduktan sonra üzerini hazırladığınız krema ile sıvayın.
isterseniz şeker hamuru ile havuç şekli verip sunumda havuçla servis yapabilirsiniz. Afiyet ,bal şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder