10 Aralık 2014 Çarşamba

PORTAKALLI CHEESCAKE

Portakallı
Cheesecake Tarifi 
Alt Tabanı için Malzemeler  300 gramlık yulaflı bisküvi içinde ceviz veya findik karisimida olabilir 2 çorba kaşığı kadar tereyağı

Chees-cake’in iç dolgusu için malzemeler 
 2,5 su bardaği  labne peyniri 
1 su bardağı dolusu süzme yoğurt 
150 gr toz şeker (küçük bir çorba kasesi kadar) 
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta 
3 adet yumurta 
1 adet limonun rendesi


Portakal sosu için Malzemeler
3 su bardağı portakal püresi 
1 portakal kabuğunun rendesi
3 çorba kaşığı toz şeker ( istege gore az yada cok kullanin )
3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

Chesscake'in  tabanı için önce yulaflı bisküvileri mutfak robotundan iyice geçirin daha sonra üzerine eritilmiş tereyağı ilave edip elinizle iyice yoğurun.Tereyağını yedirme işlemi bitirdikten sonra altına yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kek kalıbını  önce elimizle ardından da cam bir bardağın tabanıyla bastırarak düz bir zemin elde edin.


Kekin iç  dolgusu için süzme yoğurdu  çukur bir kaba alalım mikser ile iyice çırpalım üzerini krema ilave edip çırpmaya devam edin.Toz şekeri ilave edip iyice çırpın  yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırın yumurtanın 1 sarısını önce  kremaya ilave edip iyice karıştırıp daha sonra ikincisini ilave edip aynı şekilde sarı rengi kaybolana kadar karıştırmaya devam edelim üçüncüsünü de aynı şekilde koyup iyice çırpın

 Unu ve nişastayı eleyerek kremaya ilave edip karıştırın ayırmış olduğumuz yumurtanın beyazını çukur bir kaba alın mikserin son hızıyla yüksek devirde çırpıp beyaz krema haline gelene kadar güzelce köpürtün kabaran yumurtayı tahta kaşık yardımıyla kremayla yavaş yavaş karıştırın en son üzerine limonun rendesini ilave edip kremayı güzelce karıştırın
İç dolgusunu yulaflı bisküvilerin üzerine boşaltın elinizle kek kalıbını bir iki defa hafif bir şekilde sarsın krema düzgün bir şekilde içine yayılsın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında  fırında tam 1 saat pişirin (özellikle fırının 160 derece de olmalı kesinlikle 160 dereceden fazla ayarlamayın). piştikten sonra fırında biraz bekletebilirsiniz .Cheescake i fırından çıkartın ılındıktan sonra buzdolabında en az dört saat dinlendirin tabi bu arada kesinlikle kenarındaki fırın kağıdını çıkarmayın çünkü portakal sosu döküldüğünde kenarlara akmasın (mümkünse 1 gün dolapta beklesin)
Portakal püresini hazırlarken;

 (Portakalı yıkayın soyun ikiye kesin çekirdeklerini çıkarın  rendeleyin ). nişasta,şeker ve portakal kabuğu rendesiyle tencereye alın kaynayana kadar iyice karıştırın isteğe  göre blendırdan geçirin ve ılımaya bırakın Portakal sosu ılık olduktan sonra çizkekin üstüne dökün 4 saat buz dolabında dinlendirin kek kalıbından çıkarın etrafındaki fırın kağıdını da  çıkarıp servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder