7 Ocak 2015 Çarşamba

PORTAKALLI SULTAN TATLISI

Portakallı Sultan Tatlısı



Malzemeler:

125 gr tereyağı

 1 adet yumurta 
1/4  su bardağı pudra şekeri
 Yarım su bardağı irmik 
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
 Yarım paket kabartma tozu 
Yarım paket vanilya 
Yaklaşık 1,5 su bardağı un 

Üzeri için: 
Yarım çay bardağı kadar süt 

mavi haşhaş 

Şerbeti için: 
2 su bardağı toz şeker 

1/4 su bardağı portakal suyu 
1+ 3/4 su bardağı su


Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, portakal kabuğu rendesi, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Bir miktar un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Süte daldırıp arıIndan etrafını haşhaşa bulayıp tepsiye dizin , her birinin üzerine ceviz içi yerleştirin. 


Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirin.


Bu sırada şerbeti hazırlayabiliriz. Çünkü tatlı sıcak, şerbet sıcağa yakın olmalı.
Su, portakal suyu ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, altını kısın,  5-6 dk. daha kaynatın. 

Tatlılar fırından çıkınca 5 dk. bekleyip, üzerine şerbeti dökün. Ara ara tepsideki kalan şerbeti kaşık ile tatlıların üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder