Portakallı Sultan Tatlısı
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Üzeri için:
Yarım çay bardağı kadar süt
mavi haşhaş
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı portakal suyu
1+ 3/4 su bardağı su
Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, portakal kabuğu rendesi, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Bir miktar un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Süte daldırıp arıIndan etrafını haşhaşa bulayıp tepsiye dizin , her birinin üzerine ceviz içi yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirin.
Bu sırada şerbeti hazırlayabiliriz. Çünkü tatlı sıcak, şerbet sıcağa yakın olmalı.
Su, portakal suyu ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, altını kısın, 5-6 dk. daha kaynatın.
Tatlılar fırından çıkınca 5 dk. bekleyip, üzerine şerbeti dökün. Ara ara tepsideki kalan şerbeti kaşık ile tatlıların üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder