7 Ocak 2015 Çarşamba

BEYAZ ÇİKOLATALI MOUSSE 

Malzemeler 

200 gram (beyaz çikolata) 
1 yemek kaşığı tozşeker
 2  ( yumurta beyazı) 
 ¼ çaybardağı ( limon suyu) 
 225 ml  (krema) 

yapılışı:


Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam bir kaseye alın.
İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
Yumurta sarıları ile şekeri mikserle çırpın.
Erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kasede kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolataya ekleyin.
Yumurta aklarını da 1 tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edip spatula ile fazla çırpmadan karıştırın.isterseniz içine farklı meyveleride ekleyebilirsiniz. ben bu tarifte yaban mersini ekledim ve inanılmaz birbirine yakıştı. 
Bardaklara paylaştırıp en az 2 saat buzdolabında soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder