27 Ocak 2015 Salı

Cinnamon Rolls (tarçınlı rulolar)

CINNAMON ROLLS (TARÇINLI RULOLAR)


Gerekli malzeme listesi:

1 paket kuru maya

110ml ılık su

350 ml süt- ısıtılmış ılıtılmış

1 tatlı kaşığı tuz

4 çırpılmış yumurta

600 gram un

4 çorba kaşığı şeker

1 su bardağından az eksik eritilmiş tereyağı

İç malzemesi:

4 yemek kaşığı kadar tereyağı

2 yemek kaşığı tarçın

1 su bardağı şeker

Hazırlanışı;


Mayayı ılık su ve süt karışımında eritin.

Sonra tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.

Yumurtaları en son ekleyin.

Hamuru önce 15 dakika üstünü tülbentle kapatarak bekletin sonra bir kez daha yoğurun ve 1 saat daha oda sıcaklığında dinlendirin.

Unlu tezgahta oklava ile bir dikdörtgen gibi açın.

Açılan mayalı hamurun her tarafını yağlayıp , şeker ve tarçını serpin.

Hamuru güzelce rulo yapın.

Bir bıçakla hamurun 2 kenarını kesip düzleyin. Sonra hamuru 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dakikada pişirin.

Frosting (üzerindeki beyaz karışım):

 50 gr labne peynir

15 gr eritilmiş tereyağı

100 gr pudra şekeri

biraz vanilya Frosting karışımını karistirip fırından çıkan tarçınlı ruloların üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder