16 Ocak 2015 Cuma

RAFFAELLO-1.tarif

Raffaello-1

bu tarif daha çok hindistan cevizi toplarına benziyor.

Malzemeler;

1 paket hindistan cevizi ( 200 gr )
1 su bardağı krem şanti tozu ( iki paket )
1 paket vanilya şekeri
Yarım çay bardağı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yaklaşık 30-40 tane fındık içi

Üzeri için:

Bulamak için hindistan cevizi
Bitter çikolata

Raffaello Tarifi'nin Yapılışı

Yoğurma kabının içine sırası ile hindistan cevizi, krem şanti, vanilya, krema, pudra şekerini katıp elimizle iyice yoğuralım. Çok sert yoğrulduğu için sakın kremanın az geldiğini düşünmeyin lütfen. İyice yoğurun ve elinize alıp kontrol edin. Bakalım yapışıp top şeklini alıyor mu. Eğer top şeklini alıyorsa harcımız tamamdır. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım ve sonra çanak şekli gibi ortadan parmağımızla bir delik açalım. Açtığımız boşluğa fındığı yerleştirip güzelce kapatalım ve top şekli vererek yuvarlayalım. Eğer raffaelloları sade yapacaksanız yuvarladıktan sonra hindistan cevizine her tarafını iyice bulayıp servis tabaklarına dizelim. Çikolatalı istiyorsanız, çikolatamızı benmari usulü eritelim ve raffaelloları çikolatamıza batırıp çıkartalım. Çikolatası iyice sızdıktan sonra yağlı kağıdın üzerine dizelim, kurumaları için. Kuruduktan sonra yine üzerine çikolata ile çizgi şeritleri yapalım ve yine kurumaya bırakalım. Raffaellolarımızı iki şekilde de istediğiniz gibi yapıp bitirebilirsiniz. Bittikten sonra bir saat buzdolabında dinlendirip sonrada afiyetle tüketebilir veya eşinize dostunuza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder