7 Ocak 2015 Çarşamba

KURU UN HELVASI (ŞERBETSİZ)

KURU UN HELVASI ( ŞERBETSIZ UN HELVASI) MALZEMELER:

500 gr un

250 gr margarin

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya


YAPILIŞI:

Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurun.Yaklaşık 15 dakika kavurdum.Rengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyor.Un kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin.Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırın.Un vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeli.Bu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirin.Karışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökün.Kumsu bir karışım olmalı.Bu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırın.Üzerini iyice düzeltinn.Soğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder