7 Ocak 2015 Çarşamba

BROWNİE

BROWNİE

Malzemeler

150 gram bitter çikolata (%70 kakao)

 ufak parçalara ayrılmış113 gram tereyağı
 küçük parçalara ayrılmış (lütfen yazdığım uyarıları okuyun)
200 gram (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (aktarlarda bulabilirsiniz yoksa toz vanilin),
3 büyük yumurta,
3/4 su bardağından bir parmak az (95 gram) un
3/4 su bardağı iri doğranmış ceviz ve damla çikolata (İsteğe bağlı. Olmazsa da olur.)


Yapılışı

Isıya dayanıklı derin bir cam ya da metal kaba yağı ve çikolayayı alın. Benmari usulü malzemeleri eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin altta kaynamakta olan sudan çikolata karışımına su kaçmasın. Ocaktan alın ve içine kakao ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Ilınmış karışıma yumurtaları tek tek ialve edin ve tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırın. Unutmayın yumurtaları yedire yedire karışıma ekleyin (bu aşamasında kolaylık olsun diye mikser kullanılabilir). Son olarak tuzu, unu ve eklemek isterseniz ceviz-damla çikolata karışımını (toplam ¾ su bardağı. Hangisini daha çok severseniz ondan daha fazla koyun) da katıp tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kenarlarını da kaplayacak şekilde yaplı kağıt serilmiş 20 cm’lik kare borcamda, önceden ayarladığınız 175-180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder