7 Ocak 2015 Çarşamba

FUDGE

FUDGE

Malzemeleri:

  25 gram tuz tereyağı
 350 gram veya 1,5 su bardağı tozşeker
175 ml 3/4 su bardağı şekersiz konsantre süt (veya 350 gram şekerli sütü yarı yarıya azalana kadar  kaynatın)
 Bir tutam tuz 

115 gram veya 2 su bardağı beyaz minik marshmallovv (bir şekerleme, şekercilerde bulunur)
 225 gram veya 1,5 su bardağı damla çikolata
 1 tatlı kaşığı vanilya
 115 gram veya 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz (arzuya bağlı)


Peki şimdi gelelim Fudge Nasıl Yapılır?

Çikolata, fındık, fıstık hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyun .Tencereyi orta ateşte yağ  ve seker eriyinceye kadar karıştırın.Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alin ve tel süzgeçte süzün.İçerisine çikolatayı koyun ve eriyinceye kadar karıştırın.En son fındık karışımını koyup karıştırın.Küçük kare bir kabin içerisini folyo ile kaplayın, karışımı  içerisine döküp düzeltin.Önce oda ısısında bekletip Soğuyunca buzdolabına koyun.Fudge buzdolabında iyice soğuyunca, kesme tahtasına alin.Keskin bir bıçak yardımı ile kare veya dikdörtgen şekilde kesin ve kavonoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Karamel ile çikolata arası bir tat seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
Naylon folyolara sararak bayram sekeri olarak ta ikram edebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder