FUDGE
Malzemeleri:
25 gram tuz tereyağı
350 gram veya 1,5 su bardağı tozşeker
175 ml 3/4 su bardağı şekersiz konsantre süt (veya 350 gram şekerli sütü yarı yarıya azalana kadar kaynatın)
Bir tutam tuz
115 gram veya 2 su bardağı beyaz minik marshmallovv (bir şekerleme, şekercilerde bulunur)
225 gram veya 1,5 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya
115 gram veya 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz (arzuya bağlı)
Peki şimdi gelelim Fudge Nasıl Yapılır?
Çikolata, fındık, fıstık hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyun .Tencereyi orta ateşte yağ ve seker eriyinceye kadar karıştırın.Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alin ve tel süzgeçte süzün.İçerisine çikolatayı koyun ve eriyinceye kadar karıştırın.En son fındık karışımını koyup karıştırın.Küçük kare bir kabin içerisini folyo ile kaplayın, karışımı içerisine döküp düzeltin.Önce oda ısısında bekletip Soğuyunca buzdolabına koyun.Fudge buzdolabında iyice soğuyunca, kesme tahtasına alin.Keskin bir bıçak yardımı ile kare veya dikdörtgen şekilde kesin ve kavonoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Karamel ile çikolata arası bir tat seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
Naylon folyolara sararak bayram sekeri olarak ta ikram edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder